Holy Moly in Local Taste: Surf and Turf Taco [recept]

9 juni 2021

We zijn pas net open, maar staan nu al vereeuwigd in het Bredase kookboek. Wat een eer! Dit kookboek is met én voor Breda gemaakt, met recepten van geweldige zaken over de gehele stad. Wij schitteren met het recept: Surf and Turf taco, met verse tonijn en kalfsvlees. 

Bij Holy Moly serveren we als hoofdgerecht veel verschillende taco’s. Dit zijn geen Mexicaanse taco’s, maar moderne streetfood-gerechten op het randje van fine dining. Mooie smaken en prachtige opmaak sieren de menukaart. Wil jij een écht lekker en mooi gerecht serveren aan je gasten? Maak dan deze surf and turf taco met tonijn en kalfsvlees. Of je nu geweldige creaties in de keuken maakt of zelfs pasta laat aanbranden. We got you.

Je kunt deze taco thuis bereiden als voorgerecht of als hoofdgerecht met meerdere (verschillende) taco’s. Het recept is lekker, gemakkelijk en je steelt de show met de finishing touches. Sommige ingrediënten zijn wat lastiger om aan te komen, maar het is zeker de moeite waard om ze te bestellen. Verwonder iedereen!

Ingrediënten

4 kleine verse tortillas
160 g verse tonijn
200 g gebraden kalfsrosbief (dun gesneden)

Zoetzuur van snackkomkommers

4 snackkomkommers
100 ml sushi-azijn
100 ml water
100 g suiker

Savora crème

80 g savora mosterd
20 g crème fraîche
20 g mayonaise

Garnering

10 g sesamzaad geroosterd met ume
4 g gerookt maldon zout
10 g bonito flakes
12 stuks Borage bloem (komkommerkruid)
12 stuks BlinQ blossom

Bereiding

Start met het maken van de zoetzure snackkomkommers. Deze maak je door 100 ml sushi-azijn te mixen met 100 ml water en de suiker. Doe dit mengsel in een pan en breng het aan de kook. Wanneer het kookt, zet je het vuur uit en laat je het zoetzuur afkoelen. 

Snijd de snackkomkommers in dunne plakjes en marineer ze in het afgekoelde zoetzuur. 

Vervolgens meng je de savora mosterd met de crème fraîche en mayonaise in een bakje. Hier doe je nog even niks mee, maar gebruik je bij de garnering. 

Zet een pan op het vuur met een scheutje olie. Zorg ervoor dat de olie goed heet is. Bak vervolgens de tonijn kort aan alle kanten. Laat even rusten. 

Zet een pan op het vuur. Verwarm de tortillas zonder olie hierin.

Nu is het tijd om deze taco’s op te maken! Snijd de tonijn in plakken van ongeveer 3-4 centimeter en verdeel ze over de tortillas. Vorm met je handen roosjes van de kalfsrosbief en plaats deze over de tortillas. Wees creatief! Vervolgens plaats je dotjes savora crème tussen de tonijn en de kalfsrosbief. 

Garneer vervolgens de tortillas met de sesamzaad, BlinQ Blossom, Borage bloemetjes, Maldon zout, bonito flakes en de plakjes zoetzure komkommer. 

Geniet van je Holy Moly gerecht!

Tonijn Kalfsvlees taco

Bestel het Bredase kookboek!

Wil jij dit recept en 75 andere recepten uit de Bredase horeca in huis halen? Haal 076 gerechten in huis. Het enige echte Bredase kookboek van Local Taste is te bestellen voor €34,95 via deze link! Thom en Bodine hebben er iets waanzinnigs van gemaakt. 

Delen?